Relatiemanagement

ImportMokum.nl

De website van Import Mokum is in 2016 gemaakt met behulp van de leden. De website is gebaseerd op ‘een bootstrap template’. Uiteindelijk zijn er zoveel elementen opnieuw ontworpen, dat het origineel niet meer te herkennen is. Ik heb tijdens dit project goed leren omgaan met CSS. De relatie met de ‘klanten’ was informeel en gezellig. (fase 1) Nadat er een besluit over het template was genomen, ging ik met de bestaande informatie van de vorige website, de basis van de nieuwe website maken, de ‘feel en look’. Na het zien van de looks website waren zij tevreden. In de volgende fase schreven de klanten de teksten die op de website zouden komen te staan. En ik hield mij bezig  om de foto’s en visuals goed te implementeren op de nieuwe site. Een paar weken later zijn alle teksten, plaatjes en ideeën samengevoegd. (fase 3) Om het project af te ronden maak ik samen met de klanten nog een afspraak. In dit gesprek kunnen alle laatste wensen en aanpassingen  besproken en aangepast worden

Tijdens deze afspraak let ik er ook op of de klant begrijpt hoe hij de site zelf kan updaten. In dit geval was dat niet nodig, aangezien ik zelf de site de komende jaren zal onderhouden.

Damesdispuutlcf.nl

Tijdens het maken van deze website, ging ik door hetzelfde proces als dat ik met Import Mokum had gedaan. Het verschil was dat het een betaalde opdracht was. Ik stelde mij dan ook professioneler op tegenover de klant. Dit zag ik terug in het formele contact, de deadlines en tenslotte lette ik er op dat ze zelf wisten hoe ze de site moesten onderhouden.

http://damesdispuutlcf.nl/

De website voor damesdispuut LCF

Hieronder een visualisatie te zien, die afbeeldt in welke stappen ik te werk ga als freelancer. In de zwarte tekst staan de vragen of punten waar ik op wil letten in die betreffende fase. Deze vragen zullen natuurlijk per project verschillen.